Δωρεάν δενδρύλλια από Τμήμα Δασών για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

 Δωρεάν δενδρύλλια από Τμήμα Δασών για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής
ads-img-3

Δωρεάν δενδρύλλια σε δικαιούχους θα παραχωρήσει και φέτος το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής υπουργικής απόφασης με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με τίτλο «Φυτεύω για το Kλίμα».

ads_wide

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αιτήσεις μπορεί να υποβάλλονται στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς σε έντυπη μορφή, ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2023. Έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών (www.moa.gov.cy/forest).

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι δωρεάν δενδρυλλίων είναι μόνο δημόσιοι φορείς και οργανωμένα σύνολα των πιο κάτω κατηγοριών:

Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Κοινότητες). Σημειώνεται ότι οι Δήμοι θα πρέπει να συνεργάζονται με οργανωμένα σύνολα, προκειμένου να μπορούν να αιτηθούν τη δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Σχολικές Μονάδες)

Άλλες Κυβερνητικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αστυνομία, Εθνική Φρουρά, Νοσοκομεία, κτλ)

Εκκλησιαστικές Αρχές (Εκκλησίες, Εξωκκλήσια, Μοναστήρια)

Άλλα Οργανωμένα Σύνολα και Πρωτοβουλίες Πολιτών που αποδεδειγμένα έχουν εξασφαλίσει κατάλληλη γη για δενδροφύτευση.

Επιπρόσθετα θα διατίθενται φυτά στο κοινό, κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας του Δέντρου», για ιδία χρήση εντός της περιουσίας τους. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκδηλώσεων για την «Εβδομάδα του Δέντρου» θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ