Διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία

 Διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία
ads-img

Νέα διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την πορτοκαλί προειδοποίηση, η οποία θα ισχύει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 1800, η μέγιστη θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Η δεύτερη, κίτρινη προειδοποίηση, η οποία ισχύει από τις 2100 χθες βράδυ μέχρι τις 1800 σήμερα, αναφέρει ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

H πρόγνωση του καιρού σήμερα: 

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά ωστόσο το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά, αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί ωστόσο μέχρι το απόγευμα, λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Στα δυτικά και στα βόρεια, η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα, κυρίως στα παράλια, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, κυρίως σε νοτιοανατολικές και ανατολικές περιοχές, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

ads_wide
skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ