Χαλάει ο καιρός στα ορεινά από το μεσημέρι και μετά

 Χαλάει ο καιρός στα ορεινά από το μεσημέρι και μετά

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ το τριήμερο που ακολουθεί θα χαρακτηρίζεται από βροχές.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Μετά το μεσημέρι, θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

ads_wide

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα παραμείνει κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ