Άστατος ο καιρός – Από τη ζέστη τώρα… βροχή στα ορεινά

 Άστατος ο καιρός – Από τη ζέστη τώρα… βροχή στα ορεινά
ads-img

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Αρχικά σήμερα, θα παρατηρείται κατά τόπους αυξημένη χαμηλή νέφωση, ωστόσο σύντομα ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος.

Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, στα ορεινά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, σταδιακά ωστόσο μέχρι το απόγευμα, η θάλασσα στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα όμως, μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, στα ορεινά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, στα ορεινά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, στα ορεινά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή.

H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ