Απόφαση την Παρασκευή για την αύξηση 6% στο ηλεκτρικό ρεύμα

 Απόφαση την Παρασκευή για την αύξηση 6% στο ηλεκτρικό ρεύμα
ads-img-2

Την Παρασκευή θα ληφθεί η τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για την αύξηση 6% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

ads_wide

Ο πρόεδρος της ΑΗΚ Γιώργος Πέτρου, εξήγησε ότι αυτή η αύξηση είναι αναπόφευκτη, αφού απαιτείται για την αναβάθμιση του δικτύου της Αρχής, διαφορετικά το καλοκαίρι του 2025 θα υπάρξει πρόβλημα στην παραγωγή ηλεκτρισμού και έλλειψη βάσει των δεδομένων αναγκών.

Ο κ. Πέτρου εκτίμησε την αύξηση ανά κιλοβατώρα περίπου κατά 1.8 – 2 σεντ, δηλαδή, από 27 σεντ ανά κιλοβατώρα σε 29 σεντ.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι η άλλη αύξηση 13% (είχε γίνει λόγος για 25%) δεν μπορεί να εφαρμοστεί επειδή υπάρχει υπόθεση στο δικαστήριο και αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκαθαρίσει σε δύο χρόνια.

Ο κ. Πέτρου ανέφερε ακόμη ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχιση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος αφορά αποκλειστικά την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν παρέλειψε, όμως, να επισημάνει ότι επιβάλλεται να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό μήνυμα προς όλους τους καταναλωτές.

 

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ