Απόδημοι από τον Αγρό στα Παγκόσμια Βραβεία Αρχιτεκτονικής

 Απόδημοι από τον Αγρό στα Παγκόσμια Βραβεία Αρχιτεκτονικής

Σημείωσαν μία καταπληκτική συμμετοχή...

ads_wide

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που ιδρύθηκε στη Μελβούρνη και έχει την έδρα του στην Κύπρο εδώ και χρόνια είναι φιναλίστ στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής.

Ιδρυτής του είναι ο Κυριάκος Τσολάκης από τον Αγρό, ο οποίος, εκτός από διακεκριμένος αρχιτέκτονας υπήρξε και δραστήριο μέλος της κυπριακής πατριάς της Μελβούρνης.

Τώρα το γραφείο έχει περάσει στα παιδιά του αλλά η ανοδική του πορεία συνεχίζεται ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Συγκεκριμένα το γραφείο KYRIAKOS TSOLAKIS ARCHITECTS προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (World Architecture Festival WAF) 2023 που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη την ερχόμενη εβδομάδα. Το Κυπριακό αρχιτεκτονικό γραφείο συναγωνίζονται με τα πιο γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία παγκοσμίως όπως οι Zaha Hadid Architects, BIG, Grimshaw, UNStudio, MAD Architects και Foster + Partners.

Το World Architecture Festival επέλεξε το κυπριακό έργο «Resort AIR» ως φιναλίστ στην κατηγορία «Future Projects», μια κατηγορία που γιορτάζει τα πιο εμπνευσμένα μελλοντικά αρχιτεκτονικά έργα.

Οι διευθυντές Έλενα Κ. Τσολάκη & Κασσάνδρα K. Τσολάκη θα παρουσιάσουν την πρότασή τους ζωντανά στη Σιγκαπούρη, ενώπιον κορυφαίων συνέδρων του φεστιβάλ και διεθνών καταξιωμένων κριτών, αποτελούμενων από καταξιωμένους αρχιτέκτονες, ειδικούς του κλάδου και τους συναδέλφους τους στο πρόγραμμα βραβείων του φεστιβάλ στο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2023.

Τώρα στη 16η χρονιά, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (World Architecture Festival) αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη διεθνή αρχιτεκτονική εκδήλωση βραβείων στον κόσμο, αφιερωμένη στον εορτασμό της αρχιτεκτονικής αριστείας και στην ανταλλαγή των πιο εμπνευσμένων αρχιτεκτονικών ιδεών από όλο τον κόσμο.

Το έργο RESORT AIR, καθιερώνει το βουνό ως αναπόσπαστο μέρος αυτού του ξενοδοχείου 150 δωματίων, επιτρέποντάς το να διασχίζει τους όγκους του. Ο σχεδιασμός του Kyriakos Tsolakis Architects σκοπεύει να εναρμονιστεί με το περιβάλλον του και στοχεύει να είναι η πρώτη κατασκευή κτιρίου από μαζική ξυλεία στο νησί.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Κυριάκο Ν. Τσολάκη στη Μελβούρνη το 1973, σήμερα διευθύνεται από τα τρία του παιδιά αρχιτέκτονες Έλενα Κ. Τσολάκη, Νικόδημο Κ. Τσολάκη και Κασσάνδρα Κ. Τσολάκη με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου. Και οι τρεις γεννήθηκαν στη Μελβούρνη, η Έλενα και ο Νικόδημος αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης με το πρώτο τους πτυχίο αρχιτεκτονικής πριν συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μερικά από τα τρέχοντα έργα τους περιλαμβάνουν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Κύπρου (Troodos Observatory), Γαστρονομικό Κέντρο – Σχολή Μαγειρικής, μια Νέα Γειτονιά 8 κτιρίων στη Λευκωσία, Φοιτητικές Εστίες 300 Στούντιο καθώς και γραφεία στο κεντρικό Λονδίνο.

Πηγή: neoskosmos.com 

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ