Από 7,5 μέχρι 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα η καταστροφή από τη φωτιά στη Λεμεσό

 Από 7,5 μέχρι 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα η καταστροφή από τη φωτιά στη Λεμεσό
ads-img-2

Νεότερα σχετικά με την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην ορεινή Λεμεσό και έθεσε, εδώ και μέρες, σε κινητοποίηση όλες τις αρχές.

Ολοκληρώθηκε η εναέρια αποτύπωση της κατάστασης της φωτιάς στην επαρχία Λεμεσού, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας και υπεύθυνο συντονιστή για την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, Ανδρέα Γρηγορίου να δηλώνει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι υπολογίζεται να έχουν καεί από 7,5 μέχρι 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.

Όπως ανέφερε ο κ.Γρηγορίου, ο οποίος βρισκόταν το πρωί επί του ελικοπτέρου που πέταξε πάνω από την περιοχή, μαζί με τον αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο, για την αποτύπωση της κατάστασης, «φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, αλλά τα πτητικά μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν όπου υπάρχει καπνός για να προλάβουμε αναζωπυρώσεις, ενώ υπάρχει αρκετό προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες περιμετρικά της φωτιάς, με πυροσβεστικά οχήματα και εκσκαφείς, για δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων».

ads_wide

Ερωτηθείς σχετικά με την έκταση της καταστροφής, είπε πως «η εκτίμηση που μας δίνουν είναι γύρω στα 7,5 με 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα» και πως «είναι μεγάλη στεναχώρια, θυμός και απογοήτευση να βλέπεις μεγάλες εκτάσεις να είναι κρανίου τόπος, μόνο μαύρο και χωρίς πράσινο».

Διευκρίνισε ότι το πρώτο ελληνικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair αναμένεται γύρω στις 10 το πρωί και το δεύτερο αργότερα, το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της οποίας έτυχε, «έγινε συνεννόηση να μην έρθει το ελικόπτερο από το Λίβανο και με το Ισραήλ είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση».

Στο συντονιστικό κέντρο, μεταξύ Παραμύθας και Φασούλας, συνέχισε ο κ.Γρηγορίου, βρίσκονται η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, η Υφυπουργός Πρόνοιας και ο Αρχηγός Αστυνομίας, ενώ στην κοινότητα Αψιού, όπου επίσης λειτουργεί συντονιστικό κέντρο, βρίσκεται ο Υπουργός Γεωργίας.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ