Ανοιξιάτικος χειμώνας… με βροχές και καταιγίδες

 Ανοιξιάτικος χειμώνας… με βροχές και καταιγίδες
ads-img-2

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Σήμερα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που αρχικά πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα δυτικά, ενώ αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα σε βορειοανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και προοδευτικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια και στα ανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοδυτικά και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα εμφανίζονται αρχικά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια παράλια, ωστόσο αργότερα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια, ωστόσο στα υπόλοιπα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ενώ το Σάββατο δεν αποκλείεται και ελαφρά χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

 

 

 

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ