Αγρός: 30 εθελοντές ανέπτυξαν δεξιότητες μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (pics)

 Αγρός: 30 εθελοντές ανέπτυξαν δεξιότητες μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (pics)
ads-img-3

Η οργάνωση «Youth Dynamics», με 30 εθελοντές από πέντε διαφορετικές χώρες, διοργάνωσε και στην κοινότητα του Αγρού το σχέδιο «Youth skillsUP».

Οι εθελοντές, ασχολήθηκαν με θέματα περιβάλλοντος, καθαριότητας και βιώσιμης ανάπτυξης ενώ ανέπτυξαν την τέχνη μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά και χειροτεχνίες.

Ανάμεσα σε άλλα, προχώρησαν και στον καθαρισμό των μονοπατιών της φύσης και πάρκων της κοινότητας ενώ διοργάνωσαν δενδροφυτεύσεις και διάφορα άλλα βιωματικά εργαστήρια.

ads_wide

Μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές που διοργανώθηκαν, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν κοντά με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου.  

Το εθελοντικό πρόγραμμα συνδυάστηκε με το Ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων 2023  και περιελάβανε βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις, ανοικτές συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο της ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων στους νέους των ορεινών περιοχών.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, κριτικής σκέψης, καινοτόμων ιδεών, ομαδικού πνεύματός και καλλιέργεια της ενεργού πολιτότητας των νέων.

Με το τέλος του σχεδίου, δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το διεθνές πιστοποιητικό Youthpass, το οποίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο πιστοποίησης της άτυπης και μη τυπικής μάθησης.

Η οργάνωση «Youth Dynamics» φιλοξενήθηκε στην Κύπρο από τις 16/06 μέχρι και τις 6/07, μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Δείτε εικόνες:

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ